Calhoupe's Madden Scripts

smatz151
Veteran
Posts: 30
Joined: Sun Mar 11, 2018 1:50 am

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby smatz151 » Wed Jun 12, 2019 12:13 pm

Hi. I recently upgraded my graphics card and now am having an issue launching this game full screen through Calhoupe's scripts. I have tried enabling and disabling the full screen and windowed mode setting but still no luck. I have not tried uninstalling it yet. Any info is appreciated. Thanks

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Sponsor

Sponsor
 

User avatar
elguapo
Hall of Fame
Posts: 2483
Joined: Thu Feb 09, 2012 8:24 am
Location: El Paso, TX
Contact:

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby elguapo » Thu Jun 13, 2019 11:42 pm

Try deleting the settings.db file in the system folder. ( backup it up )

How the full/windowed works for me,

Start Madden, alt tab to the desktop, start the scripts, set the window mode size, enable windowed mode, maximize Madden, wait a second or two.

User avatar
madden07eurocat
Hall of Fame
Posts: 1599
Joined: Mon Sep 26, 2011 4:34 pm
Location: Houston, Texas

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby madden07eurocat » Fri Jun 21, 2019 6:21 am

Sorry I haven't looked through 179 pages of posts, but is this game capable of more than 1080p with the scripts? I recently was given instructions on how to set up my 1920 x 1080 monitor to play 2560 x 1440 via DSR in Nvidia Control Panel. It makes a huge difference in recording M19 as with GeForce Experience you can record the game at the higher resolution. I can only get M08 to record 1920 x 1080, so I was wondering if that was possible? And yes I have tried to set the higher resolution in the H/V boxes in the script and it has no affect.
Don't sweat the petty things, and yet don't pet the sweaty things! ;)

User avatar
RevanFan
Legend
Posts: 11183
Joined: Fri Jul 15, 2011 5:25 pm
Location: New York

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby RevanFan » Fri Jun 21, 2019 1:50 pm

madden07eurocat wrote:Sorry I haven't looked through 179 pages of posts, but is this game capable of more than 1080p with the scripts? I recently was given instructions on how to set up my 1920 x 1080 monitor to play 2560 x 1440 via DSR in Nvidia Control Panel. It makes a huge difference in recording M19 as with GeForce Experience you can record the game at the higher resolution. I can only get M08 to record 1920 x 1080, so I was wondering if that was possible? And yes I have tried to set the higher resolution in the H/V boxes in the script and it has no affect.

I play at 2560x1600 and 2560x1440 just fine using the scripts. As for recording, make sure your output is set to 2560x1440 in the OBS profile settings. Assuming you're using OBS, that is. Under File/Settings/Video, make sure your base and output resolution are both 2560x1440.
My Historic Cowboys Teams - http://footballidiot.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=240
My Cowboys Journal - http://footballidiot.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3610
I'm a die hard Cowboys fan and a New Yorker born and raised.

User avatar
madden07eurocat
Hall of Fame
Posts: 1599
Joined: Mon Sep 26, 2011 4:34 pm
Location: Houston, Texas

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby madden07eurocat » Fri Jun 21, 2019 5:32 pm

RevanFan wrote:
madden07eurocat wrote:Sorry I haven't looked through 179 pages of posts, but is this game capable of more than 1080p with the scripts? I recently was given instructions on how to set up my 1920 x 1080 monitor to play 2560 x 1440 via DSR in Nvidia Control Panel. It makes a huge difference in recording M19 as with GeForce Experience you can record the game at the higher resolution. I can only get M08 to record 1920 x 1080, so I was wondering if that was possible? And yes I have tried to set the higher resolution in the H/V boxes in the script and it has no affect.

I play at 2560x1600 and 2560x1440 just fine using the scripts. As for recording, make sure your output is set to 2560x1440 in the OBS profile settings. Assuming you're using OBS, that is. Under File/Settings/Video, make sure your base and output resolution are both 2560x1440.

How do you get the cheat engine to recognize or utilize a 2560x1440 output? I plug in the H/V values in the scripts gui and my screen reverts back to 640x480 menu options for the game. It's all blurry. Is it because I have a 1920x1080 monitor that I'm tricking with DSR to get to 2560x1440?

Edit 1: Just recorded a session with OBS and it did record at 2560x1440. The only issue is that the game is still 1080p and the recording doesn't look any better than the previous 1920x1080 recording.
Don't sweat the petty things, and yet don't pet the sweaty things! ;)

User avatar
RevanFan
Legend
Posts: 11183
Joined: Fri Jul 15, 2011 5:25 pm
Location: New York

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby RevanFan » Fri Jun 21, 2019 7:27 pm

madden07eurocat wrote:
RevanFan wrote:
madden07eurocat wrote:Sorry I haven't looked through 179 pages of posts, but is this game capable of more than 1080p with the scripts? I recently was given instructions on how to set up my 1920 x 1080 monitor to play 2560 x 1440 via DSR in Nvidia Control Panel. It makes a huge difference in recording M19 as with GeForce Experience you can record the game at the higher resolution. I can only get M08 to record 1920 x 1080, so I was wondering if that was possible? And yes I have tried to set the higher resolution in the H/V boxes in the script and it has no affect.

I play at 2560x1600 and 2560x1440 just fine using the scripts. As for recording, make sure your output is set to 2560x1440 in the OBS profile settings. Assuming you're using OBS, that is. Under File/Settings/Video, make sure your base and output resolution are both 2560x1440.

How do you get the cheat engine to recognize or utilize a 2560x1440 output? I plug in the H/V values in the scripts gui and my screen reverts back to 640x480 menu options for the game. It's all blurry. Is it because I have a 1920x1080 monitor that I'm tricking with DSR to get to 2560x1440?

Edit 1: Just recorded a session with OBS and it did record at 2560x1440. The only issue is that the game is still 1080p and the recording doesn't look any better than the previous 1920x1080 recording.

Don't go into the in-game options. Just set the scripts to 2560x1440, save the script file, and start the game. Also, make sure you have either "Full Screen Resolution" or "Force Windowed Mode" enabled. One of those two must be enabled for the resolution you set to work. That should be all that's needed.
My Historic Cowboys Teams - http://footballidiot.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=240
My Cowboys Journal - http://footballidiot.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3610
I'm a die hard Cowboys fan and a New Yorker born and raised.

User avatar
madden07eurocat
Hall of Fame
Posts: 1599
Joined: Mon Sep 26, 2011 4:34 pm
Location: Houston, Texas

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby madden07eurocat » Fri Jun 21, 2019 8:54 pm

That did it my friend. I was going into the game settings and setting it to the max which was 1920x1080 and the recording software was seeing it as that and recording accordingly. Now the in-game setting is 640x480 and both the game looks good on the monitor and the recording is in 2560x1440. Thanks for the help!!!
Don't sweat the petty things, and yet don't pet the sweaty things! ;)

Viper652
All-Pro
Posts: 103
Joined: Sat Dec 17, 2011 12:15 am

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby Viper652 » Fri Aug 16, 2019 3:08 am

A version needs to be made where the CPU never runs down multiple scores in the 4th quarter. So unrealistic

MikeWest502
Veteran
Posts: 47
Joined: Mon Aug 12, 2019 5:36 pm

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby MikeWest502 » Wed Sep 11, 2019 12:31 pm

I need help with this one. Every time I use the script, Madden crashes at various points in games. I'm using Windows 10 x64. Are there compatibility settings that make it work on win10?

User avatar
RevanFan
Legend
Posts: 11183
Joined: Fri Jul 15, 2011 5:25 pm
Location: New York

Re: Calhoupe's Madden Scripts

Postby RevanFan » Wed Sep 11, 2019 8:39 pm

MikeWest502 wrote:I need help with this one. Every time I use the script, Madden crashes at various points in games. I'm using Windows 10 x64. Are there compatibility settings that make it work on win10?

This script program is what you need to make it work on Windows 10. The scripts themselves are designed for Windows 10 usage.

Where/when specifically are the crashes occurring? Have you consulted with the Basic Troubleshooting Checklist to make sure it's not something with the game/roster/franchise?
My Historic Cowboys Teams - http://footballidiot.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=240
My Cowboys Journal - http://footballidiot.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3610
I'm a die hard Cowboys fan and a New Yorker born and raised.


Return to “Utilities”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests